SIKERES BEMUTATKOZÁS PEST-MEGYÉBEN

2014.02.05 16:06

 

A Turul Testvériség Mozgalom Pest megyei egysége, három hetes szervezői munka után, január közepén sikeresen alakult meg, közel húsz fővel.

Bemutatkozásunkat a nyilvánosság felé, a Mozgalom egyik legfontosabb tevékenységével tettük meg.

Összefogást hirdettünk meg Cegléd városában, február első szombatjára, a rászoruló családok megsegítésére.

A beérkezett felajánlások és adományok tették lehetővé azt, hogy tényleges segítséget tudjunk nyújtani, nélkülöző honfitársainknak.

A karitatív naphoz, megyei egységünk, kb. 100 adag paprikás-krumplival, és egyéb adományokkal járult hozzá.

Tudjuk, tudja mindenki, hogy egy ilyen napról, mely saját kezdeményezés és szervezés, nehéz elfogulatlanul beszélni.

Mi nem is szeretnék. Már csak azért sem, mert a helyi közösségi médiába megjelent cikk, mindenkitől függetlenül számol be róla:

 

Ceglédi Mozaik
Jót tenni jó


Jókora sokadalom gyűlt össze február első délutánján, Cegléden a volt Tiszti Klub udvarán a Kis Attila független önkormányzati képviselő, a Turul Testvériség Mozgalom Pest megyei szervezetének parancsnoka által szervezett étel- és ruhaosztáson a Ceglédi Összefogás Napján.
- Száz adag paprikás-krumplival, több zsák ruhával és cipővel vártuk a rászoruló embereket. Köszönet illeti a helyszint biztosító Földi László polgármestert s az adakozó kedvű embereket, akik nélkül ez a jótékonysági esemény nem valósult volna meg. Szeretném az akciót többször megismételni Cegléden és Pest megye más településein is. Az ilyen események megvalósításához hozzájárul a Turul Testvériség Mozgalom is, mert a jótékonykodás az egyik kiemelt feladatunk. Nagy örömömre szolgál, hogy bár nem terveztük, de többen kérték a helyszínen tag, vagy pártoló tagfelvételüket.
A rendezvényen több társával együtt megjelent Nagy Dénes, a Turul Testvériség Mozgalom főparancsnoka, akitől a szervezet céljairól érdeklődtem, s ő a következőket válaszolta.
- A mozgalom 2012. szeptember elsején alakult és máris több megyében létrejöttek a szervezeteink. Szeretném, ha mielőbb országos lefedettségűvé válnánk. Politikától, pártoktól és gárdáktól függetlenül működünk. Eminens feladatunknak tekintjük a nemzeti érzelmű emberek összegyűjtését. Kiemelten fontosnak tartjuk a karitatív tevékenységet, a rászoruló honfitársaink megsegítését saját tagjaink és szimpatizánsaink adományaiból. De volt település, ahol a közösség megkeresésére a közbiztonság érdekében demonstrációt szerveztünk, amit mi biztosítottunk, s amelyhez természetesen megkértük az illetékes hatóságok engedélyét. Nagy gondot fordítunk, a lehetőségeinkhez mérten a felnövekvő nemzedéket megtanítani a történelmi hagyományainkra és azok megőrzésére. Tagjaink és szimpatizánsaik segítségével minél több meleg étel, tartós élelmiszer-, valamint ruhaneműosztást szeretnénk tartani országszerte. Januárban a ceglédihez hasonló karitatív programunk volt Komárom megye egyik településén.

Szerző: Kőhalmi Dezső

 

Ezen a napon, nagyon hideg volt.

Éppen ezért Testvéreink, a távolabbról érkező kisgyermekes családokat nem engedték gyalogosan távozni, hanem gépjárművel hazaszállították őket.

Az egyik ilyen utat követően, Testvérünk beszámolt arról, hogy egy bizonyos család, milyen nehéz körülmények között él, hat gyermekkel.

Már akkor és ott, megszületett az elhatározás, segíteni kell!

De az események folytak tovább, jöttek az emberek, jöttek a családok.

 

Mindenkiben tudatosodott az, hogy a szervezésbe és munkába vetett idő nem volt hiábavaló.

Sok kilátástalan helyzetben élő családot ismertünk meg az első Ceglédi Összefogás napján.

Erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten megteszünk mindent ezen családok megsegítése érdekében.

 

Minden Testvérünket mélyen megérintett az a Csemő-Zöldhalomban lakó édesanya és hat gyermekének sorsa, ezért vasárnap ismét találkoztunk egy rögtönzött gyűlés keretében.

A megmaradt adományoknak és a Testvéreink további felajánlásának köszönhetően, összekészítettünk pár zsák ruhát és egy szerény csomagot, amelyet hétfőn sikerült átadnunk számukra. 

Hálával teli, könnyes szemekkel vették át ajándékainkat. A boldog kisgyermekeket látva, ismét megtapasztalhattuk azt, hogy a legjobb adni!

     

        Kis Attila                                                                                Turul Testvériség Mozgalom                                                               Pest megyei Parancsnok

Összefogás napja:

Csamői segítségnyújtás: