KÖZLEMÉNY

2015.06.08 17:32

Adjon az Isten!

Turul Testvériség Mozgalom Vezetése, a Megyei Parancsnokok egyetértésével adja ki az alábbi közleményt.

Június 13-án kerül megrendezésre, immáron harmadik alkalommal a Rákóczi emlékmenet.

A rendezvény céljával, eszmeiségével és mondanivalójával teljes mértékben egyet értünk, erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten támogatjuk.

A múltévben ezt jelenlétünkkel is kifejeztük, kinyilvánítottuk.

A 2014. évi rendezvény színvonala és szervezettsége Testvéreinkre is felemelően hatott, viszont a rendezvényt követően történt provokáció, mely más mozgalom irányából érkezett, beárnyékolta az élményt.

Attól a mozgalomtól, melynek tagjai nem voltak tekintettel egy rendezvény tisztaságára, a megjelenő más szervezetek tiszteletével, a mai napig nem kaptunk hivatalos megkeresést, melyben a történtekért elnézést kértek volna.

Mára, számunkra ez már nem fontos, de mint mondani szokták: „Magyar ember, nem felejt!”

Mi nem felejtünk!                                                                                                                                                                                                    A történtek után kijelentettük, hogy többet olyan rendezvényen nem veszünk részt, ahol ez a „csapat” megjelenik. Mondhatjuk úgy is, hogy nem érezzük szükségességét egy ilyen szervezet, illetve szervezetlen egységgel történő közös megjelenésnek.

Úgy gondoljuk, hogy a Turul Testvériség Mozgalom, mozgalmunk Vezetősége, illetve Tagjai, Testvérei, addig lehetnek hitelesek, míg a céljainktól, kijelentéseinktől nem térünk el, azokat semmi és senki kedvéért nem másítjuk meg!

Mivel a június 13-án megrendezésre kerülő eseményen nem kizárható tényező a „szervezetlen egység” megjelenése, ezt a szervezők egyeztetés során sem megerősíteni sem cáfolni nem tudták, a Parancsnoki állomány teljes egyetértésben úgy határozott:

A 2015. június 13-án megrendezésre kerülő Rákóczi Emlékmeneten, a Turul Testvériség Mozgalom hivatalos megjelenéssel nem vesz részt!

Amennyiben meg is jelennénk, a részvétel csak és kizárólag a „szervezetlen egység” távolmaradása esetén lenne lehetséges.     Amennyiben az „egységük” helyszínen tartózkodna, úgy a Mozgalmunk, azonnali „hátra arc” vezényszóra elhagyná a gyülekezés helyszínét. Ezzel viszont kellemetlen helyzetbe hoznánk a szervezőket, és a megjelenő médiumoknak lenne csak kedvező odadobott negatív reklámlehetőség, melyet nem szeretnénk senki számára megadni.

A fentiek figyelembevételével hoztuk meg döntésünket!

A rendezvény szervezőinek sok sikert, a résztvevőknek sok erőt és kitartást kívánunk!

Lélekben MI is ott leszünk veletek!!!

Szebb jövőt!

 

Nagy Dénes Főparancsnok