Az ÖSSZEFOGÁS EREJE....

2013.12.22 19:15

 

Sokan gondolják úgy, hogy csak azok tudnak segítséget nyújtani, akiknek van miből megtenni, van miből finanszírozni a jótékonykodást.

Mint a mai napon bebizonyosodott, ez nem így van! 

Testvérünk, főkapitányunk, helyi kezdeményezéssel bizonyította be azt, hogy meg lehet szólítani az embereket. Meg lehet szervezni a segítségnyújtást úgy, hogy lakosok ajánlják fel segítségüket, rászoruló embertársaiknak, mert a szeretet, és az egymásra való odafigyelés, mindenkiben megvan, csak egy kis ösztönzésre van szükség ahhoz, hogy felszínre kerüljön. 

Tokodaltárón, az „Összefogás, rászoruló családok megsegítésére” akció nem várt sikerrel zárult. Felhívásra, mely a helyi közösségi oldalon lett meghirdetve, folyamatosan érkeztek az adományok. Helyi és környékbeli településekről gyűltek össze a ruhaneműk, játékok, műszaki cikkek, stb. Mozgalmunk tagjai, Testvéreink ajánlottak fel további segítséget, mézeskaláccsal, forró teával, süteménnyel, ruhával. 

Ma, az „Összefogás napján”, a sok összegyűlt adomány mellé, Mozgalmunk támogatójától, 30 kg kenyér, és nem várt meglepetésként, a helyi étteremtől, tartós élelmiszer adomány érkezett. 

Így „felszerelkezve” már majdnem karácsonyi hangulatban sikerült szétosztani az adományokat. Látva a sok megilletődött embert, éreztük azt, hogy igen is van értelme kezdeményezni, van értelme szervezni.

Az emberek háláját, köszönetét mi fogadtuk, de mindenkit megillet, aki a legkisebb adománnyal is hozzájárult ahhoz, hogy másoknak örömet szerezhessünk.                                                                

Mi úgy gondoljuk, semmi különlegeset nem tettünk, és főkapitányunk, Nagy Dénes sem tett semmi különlegeset, csak összehozta azokat, akik adni szerettek volna, azokkal, akiknek szükségük volt segítségre.                                                                                                     

Mint felhívásában közzétette” Ami számodra értéktelen, mások számára felbecsülhetetlen értéket jelent!"                                Látva az elérzékenyült embereket, ez ténylegesen így is van. 

Bebizonyosodott az, hogy igen is lehet összefogást kezdeményezni, és megvalósítani….                   

Ehhez nem kell más, csak helyi kezdeményezés, ami bárhol megvalósítható.

Az ünnepi előkészületeket, nem is lehetett volna méltóbb módon megkoronázni, mint úgy, hogy segítjük és támogatjuk az önzetlen segítségnyújtást.                                                                  

Köszönjük mindenkinek, aki segítette ezt a napot adományaival. 

Külön köszönet:

  Heira étterem                                      Bábolnai Pékség 

   Tokodaltáró                                      Petró Tibor igazgató                                                                                                                                                                                                                                                                               

„Ajándékot kapni öröm, adni boldogság!” 

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Turul Testvériség Mozgalom