A TURUL ISMÉT KITÁRTA SEGÍTŐ SZÁRNYAIT

2014.01.19 18:42

Mai napon Mozgalmunk, Komárom-Esztergom megyei szárnya, rászoruló Honfitársaink és családok megsegítésére szervezett jótékonysági napot.

Tudja mindenki, hogy nehéz napokat élünk, nehéz napokat él át mindenki.

A segítségre szükség van! Szüksége van rá azoknak a mindennapi hősöknek is, akik a semmiből képesek gyermekeik elé tenni a mindennapi élelmet. Sajnos, néha még az sem sikerül! Teszik ezt sokan úgy, hogy sokszor napokon keresztül alig fogyasztanak el bármiféle ételt, mert a családjuk, a gyermekeik az elsők.

Ők a mindennapjaink Hősei!

Azok az Édesanyák és Édesapák, akik magukat sem kímélik azért, hogy gyermekeik felnőhessenek. Akik segítik, azokat az idős embereket, akik az egész életüket tisztességesen ledolgozták, és ennek "gyümölcseként", a mindennapi megélhetés keservével szembesültek.

Nekik most nagy szükségük van a segítségre!                                       Abban a csatában, amit ők vívnak, vesztésre állnak, és a helyzetük kilátástalan.

Testvéreink a lehetőségeikhez mérten, segítő kezet nyújtottak.                Vállalkozók segítségének köszönhetően, 60-70 adag meleg-ételt, 50 kg kenyeret, közel 100 db péksüteményt, cukrot, lisztet, tasakos levest, és a felajánlásokból összegyűlt ruhákat osztottunk szét a rászoruló embertársainknak.                                                                                                                           A szervezőknek meglepetésben is volt részük. Egy helybéli családtól adományként érkezett több kiló burgonya és több kiló kenyér, mely a készleteket növelte, erősítette.                                                               De mint a későbbiekben kiderült, a sok sem elég mindig...                                                                                

A meghirdetett kezdési időpont előtt fél órával, már 40-50 főre duzzadt a várakozók száma, mely a kezdésig folyamatosan növekedett.                                                                                                                   A segítségnyújtás szükségességét mutatja az, hogy a mai napra összegyűjtött és beérkezett adományok, röpke 40 perc leforgása alatt, teljesen elfogytak.

Be kell valljuk, voltak olyanok, akik „későn” érkeztek,….készletünk és lehetőségeink kimerültek,…elfogyott mindenünk…

Kellemetlenül érezték magukat Testvéreink és sajnálták, hogy nem tudtak mindenkinek segíteni, de be kell látni, ez nem az Ő kudarcuk, hanem azoké, akik intézkedéseikkel, egyre több embert sodornak kilátástalan helyzetbe, a megélhetés és életben maradás legszélére.

Higgyétek el „urak”, ott fent a bársonyszékekben, itt lent már senki nem szégyenli azt, hogy rászoruló!      Azon már régen átlépett, túllépett mindenki.                                                                                                   Itt már mindenki belátta azt, hogy büszkeségből és a szégyenből nem lehet jóllakni, nem lehet felöltözni.

 

Köszönetet mondunk a Támogatóinknak, akik nagymértékben segítették a mai jótékonysági nap létrejöttét, felajánlásaikkal, adományaikkal:

HEIRA ÉTTEREM

L IGETI PÉKSÉG

BÁBOLNA PÉKSÉG

MINI-MAX VEGYESBOLT

TŰZOLTÓ VEGYESBOLT

PÉKSÉG-FAGYIZÓ

Köszönet Tokodaltáró Önkormányzatának és a Művelődési Ház vezetőjének, hogy a jótékonysági rendezvény lebonyolításához, a termet rendelkezésünkre bocsájtotta.

 

T.T.M. Komárom-Esztergom megyei Szárny